Skip to main content

Zwanger!

Pretecho’s

Ook voor een pretecho kunt u bij ons terecht. Een pretecho is een echo wat medisch niet noodzakelijk is. Doordat het niet noodzakelijk is wordt het niet vergoed door je zorgverzekeraar en betaal je het dus zelf.
De gehele zwangerschap kun je een pretecho laten maken. Je bent hiervoor ook welkom als je niet bij ons onder controle bent.
Je hebt de keuze tussen verschillende pretecho’s. Wij bieden 3D/4D echo aan. En je kan bij ons terecht voor een geslachtsbepaling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 2D echobeelden.

Bij de 2D echo (het platte zwart/wit beeld) zie je de contouren van je kindje, bij een 3D/4D echo zie je stilstaande beelden met diepte (3D) en bij 4D opnames, zie je bewegende 3D beelden. Dat betekent dat als je kindje bijvoorbeeld gaapt, je dat ook echt “live” kunt zien.

De 3D/4D echo is het mooist tussen 24 en 30 weken. Je baby is dan groot genoeg om mooie beelden op te leveren en heeft genoeg onderhuids vet om goed te kunnen zien op wie hij of zij lijkt. Mocht je eerder of later in de zwangerschap een 3D/4D echo willen laten maken dan kan dat natuurlijk ook.

Ben jij nieuwsgierig of je een jongen of meisje krijgt? Veel mensen gebruiken een pretecho om dit te weten te komen. Dit kan vanaf 15 weken zwangerschap. Kunnen wij het nog niet zien bij 15 weken omdat uw baby met gekruiste benen ligt, of de navelstreng ervoor ligt? Dan mag je nog een keer geheel kosteloos terugkomen om nog een keer te kijken. Het is en blijft een geslachtsindicatie. Soms is het heel duidelijk te zien en de andere keer duurt het wat langer voor het goed zichtbaar is. 100% zekerheid heb je pas als de kleine is geboren. Wij geven hier geen garantie bij.

Tarieven:

  • Geslachtsbepaling 2D, 35 euro inclusief meerdere foto’s
  • 3D/4D echo, 30 minuten, – 75 euro, inclusief alle foto’s en opnames op een USB-stick en 2 zwart/wit geprinte foto’s en een kleurenfoto.