Skip to main content

Kraamtijd

Kraamtijd

Als je bevallen bent komen wij je regelmatig thuis bezoeken om de gezondheid van jou en de baby te controleren. We zullen je ook begeleiden bij het geven van borst- of flesvoeding. Ook wanneer je in het ziekenhuis bevalt onder leiding van een gynaecoloog komen we jou en je kind bezoeken en controleren als jullie weer thuis zijn. We vinden het prettig als je je tijdens de zwangerschap bij ons aanmeldt, zodat al jullie gegevens bij ons bekend zijn. Wij controleren en verwijderen eventuele hechtingen, geven voorlichting en beantwoorden vragen. Aan het eind van de kraamtijd bespreken we onder andere de anticonceptie. Verder kunnen jullie je vragen bij ons kwijt.

Het kraambed valt onder de verantwoording van de verloskundige. Wanneer er problemen ontstaan met bijvoorbeeld het voeden, overlegt de kraamverzorgster met ons, en maken we samen met jou een plan.
Na 8 dagen beëindigen wij onze zorg (mits alles goed gaat) en neemt de huisarts de zorg voor jou en je kind over bij ziekte. Ook de kraamzorg stopt dan.

Het consultatiebureau neemt dan de algemene zorg over met betrekking tot voedingen, gewicht en vaccinaties van je baby.